Iraanse stoofschotel (Khoresht Karafs)

Rundvleesstoofpotje met bleekselderij en peterselie

(Khoresht Karafs)

(en ik doe het met bruine bonen erdoor)

Land van herkomst; Iran

2 personen

Bereidingstijd; 5 uur

Khoresht Karafs
Khoresht Karafs

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 300 gr. rundvlees, in stukjes gesneden
  • 1 bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 kopje verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 kopje verse munt, fijngehakt
  • 2 tl. suiker
  • olie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui aan in wat olie en voeg de knoflook toe.
  2. Voeg het vlees toe en bak rondom aan.
  3. voeg 2 dl. water toe en breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het 3 uur vlees stoven.
  4. Voeg eventueel extra water toe.
  5. Voeg de bleekselderij toe en laat nog eens 30 minuten stoven, voeg dan de verse kruiden toe en maak op smaak met peper en zout.
  6. Voeg het limoensap en de suiker toe en laat nog 10 minuten stoven.