Rundvleesstoofpotje met bleekselderij en peterselie
(Khoresht Karafs)
(en ik doe het met bruine bonen erdoor)
Land van herkomst; Iran
2 personen
Bereidingstijd; 5 uur
Ingrediënten:
- 300 gr. rundvlees, in stukjes gesneden
- 1 bleekselderij, in stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- 1/2 kopje verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 kopje verse munt, fijngehakt
- 2 tl. suiker
- olie
- zout
- peper
Bereidingswijze:
- Fruit de ui aan in wat olie en voeg de knoflook toe.
- Voeg het vlees toe en bak rondom aan.
- voeg 2 dl. water toe en breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het 3 uur vlees stoven.
- Voeg eventueel extra water toe.
- Voeg de bleekselderij toe en laat nog eens 30 minuten stoven, voeg dan de verse kruiden toe en maak op smaak met peper en zout.
- Voeg het limoensap en de suiker toe en laat nog 10 minuten stoven.