EHBO uit je keukenkastje

top 8

Kurkuma
Kurkuma helpt bij het bestrijden verschillende soorten ontsteking, chronische pijn, rugpijn en spierpijn, kiespijn en artritis. Ook deze specerij helpt succesvol
bij het herstel van weefsels en is uitstekend geschikt voor ontgifting en het verbeteren van uw algemene gezondheid. Je kunt het in verschillende gerechten, evenals koffie en vruchtensappen. Kurkuma wordt het best gecombineerd met zwarte peper, want dat is de meest efficiënte manier.


Gember
Deze uitzonderlijk zwoele wortel zal u helpen om chronische pijn in de gewrichten en artritis te verlichten. Gember
kan worden toegevoegd in thee, in verschillende gerechten, soepen, sappen en desserts. Sommige mensen zijn zeer gevoelig voor de uitwerking , dus je moet het geleidelijk invoeren in uw dieet.


Chilipeper
Het gunstige effect van chili wordt bijgeschreven in de paprika’s en hun belangrijkste ingrediënt
capsaïcine, die het signaal informatie verzwakt, die het lichaam naar de hersenen stuurt over iets wat je pijn doet. Met succes behandelt gewrichtspijn, fibromyalgie, migraine en huiduitslag.


Knoflook
Kiespijn, oorinfecties en pijn veroorzaakt door artritis succes kan worden behandeld met knoflook. Maak zelfgemaakte knoflookolie, als volgt: in een half kopje olijfolie toe drie teentjes knoflook gehakt in kleine stukjes en laat het sudderen op laag vuur gedurende twee minuten.
Laat het in de koelkast staan voor maximaal twee weken.

Kook de bereide olie en wrijf zachtjes het op de pijnlijke gewricht of spieren. Als u last heeft van een oorontstekingen, doe twee druppels warme olie in het aangedane oor. Wanneer u last heeft van kiespijn, maak een mengsel van geplette knoflook en zout en doop met je vingertoppen zoveel als je kunt wrijf dit op de tand.


Kruidnagel
Kiespijn, en pijn in het tandvlees, kunnen onmiddellijk worden genezen met kruidnagel. Het beste is om ze te kauwen, omdat op die manier de krachtige ingrediënt genaamd
eugenol wordt vrijgeven dit heeft een pijnstillende werking. Als je een sterke en unieke smaak niet kunnen verdragen kunt u er een sterke thee van maken.


Kersen
Dit is misschien wel de lekkerste selectie van pijnstillende, die helpt met artritis, botpijn en chronische hoofdpijn.
Anthocyanine is de antioxidant verantwoordelijk voor de anti-inflammatoire analgetische werking van de kersen, dat vol met deze sappige vrucht. Anthocyaan elimineert enzymen die weefsel ontsteking en pijn veroorzaken.


Appel azijn
Als u last heeft van maagzuur, meng een theelepel appelazijn in een glas water en drink het voor een maaltijd
om overmatige zuren in de maag te voorkomen. De appelazijn helpt bij een verbranding van vet en eiwit, die veroorzaakt eigenlijk een brandende buikkramp.

Als je veel last hebt van maagzuur altijd een arts raadplegen!


Bosbessen
Bosbessen zijn de beste natuurlijke geneesmiddel voor de behandeling en preventie van infecties van de urinewegen. Voldoende
tannine, een natuurlijke organische verbinding die effectief de bacteriën doodt die de ontsteking van de urinebuis veroorzaakt.

Voor bovenstaande geldt dat je natuurlijk bij aanhouden van de klachten je huisarts bezoekt