Hier is wat je zou moeten weten over tafelzout.
Zeezout is niet anders dan tafel zout. Je zout is dus nep.
Je koopt hetzelfde.
Als je zeezout of keukenzout koopt, koop je in principe precies hetzelfde. Alleen betaal je voor de een een stuk meer. Alle zout is technisch gezien zeezout. Keukenzout wordt gewonnen uit zoutmijnen die zijn gemaakt nadat de oceaan zich heeft teruggetrokken uit het land, met achterlating van zoutlagen. Het maakt niet uit hoe je het zout koopt je koopt zeezout.
Zout dat wordt verkocht als zeezout wordt niet gewonnen uit zoutmijnen, maar het is verdampt onder gecontroleerde omstandigheden van het zeewater. De echte zeezouten worden niet schoongemaakt of verwarmd, deze bevatten nog sporen van vuil en andere bacteriën en bladeren in de kristallen van waar zij zijn verzameld.
Om te genieten van natuurlijke ongeraffineerd zout zou je misschien eens Keltische zeezout en Himalaya zout proberen.
Een simpele manier om te zeggen of zeezout echt zeezout is; het is niet wit. Ongeraffineerd zout zal sporen van verschillende kleuren in de kristallen hebben en is niet wit. Keltisch zout zal een grijze tint hebben, en Himalaya zout zal een roze tint hebben.
Himalaya zout voordelen
- Verbetert de spijsvertering.
- Het controleren en reguleren van het waterpeil in uw lichaam.
- Handhaving van de hoeveelheden elektrolyten en chemicaliën die het lichaam nodig heeft.
- Moedigt pH-waarden in je hersenen en je cellen aan.
- Ondersteunt een gezond ademhalingssysteem.
- Balanceert bloedsuikerspiegel.
Keltisch zeezout voordelen:
- Versterkt het immuunsysteem.
- Ontzuurd het lichaam.
- Reguleert de bloeddruk en hartslag.
- Voorkomt spierkrampen.
- Verbetert de hersenfunctie.
- Verhoogt de energie.
- Bevordert een goede nachtrust.